utorok 6. septembra 2011

Premiéra

kaviarni Olympia sa uskutočnila 5. septembra 2011  "celosvetová" premiéra  :) spoločenského experimentu LAboratória TVorivého MYslenia podľa formátu http://www.latvomy.info/verejne-podujatia-1/verejne-dialogy

Okrem štyroch priateľov prišli aj dvaja ľudia, ktorých som ešte osobne nestretol. Považujem to za veľký úspech.  Ešte väčším úspechom je, že po ukončení nikto neľutoval, čas stravený v príjemnom prostredí v rozhovore s ľudmi, s ktorými mal aj podobné názory.

Som rád že naše časovopriestorové krivky boli v takej konštelácii, že sme sa mohli aj osobne porozprávať :)

Pre netrpezlivých zvedavcov sú nezostrihane videá "nahádzane" na linke http://www.youtube.com/jozovasko :)

Tí trpezlivejší musia počkať, až ich niekto niekedy zostrihá :(

Ja budem v kaviarni Olympia aj nasledovné pondelky od 17:00.
Som plný očakávania na stretnutia s každým, koho "osud priveje" :)

Kto má záujem o podobný experiment, môže tento projekt podporovať mentálne, mediálne aj filantropicky, prípadne podobné podujatia zorganizovať vo svojom najbližšom okolí.

2 komentáre:

  1. Gabriel Karácsony napisal na Facebook-u
    http://www.facebook.com/groups/223453961026682/?view=permalink&id=247981115240633

    Bol som medzi týmito "siedmimi statočnými". Okrem toho, že sa takto človek vzdeláva a vzájomne sa myšlienkovo obohacuje, chcelo by to aj akýsi "ťah" na bránku, smerovanie k nejakému cieľu. Ináč to bude iba "prekecaný" čas, aj keď v príjemnom kolektíve. Ako relax to však beriem...:-))

    Moja reflexia

    Jozo Vasko: Tah na branku robi kde kto. Kazdy robi to co sa mu v tej chvili zda co najoptimalnejsie, a to je spravne.

    Format dialogov vsade kde sa len da (aj v kaviarni Olympia, aj na namesti snp aj 15.9.2011, ...) je aj o "slobode", aj o "konsenze", aj o "demokracii". Uz ma nebavi teoretizovat o tychto pojmoch. Dozit sa ich asi dozijem tazko, tak sa aspon snazim vytvorit prilezitost zazit ich v laboratornych podmienkach. :)

    Treba obcas aj relaxovat a usporiadat si myslienky. Nie je od veci ani aj prilezitost stretnut sa a zoznamit sa s novymi ludmi a nazormi.
    Je to vlastne rande na slepo, mentalny nahodny grupak. Nikdy neviete aka bude tema a koho tam stretnete. :)
    Dalo by sa to nazvat aj marketingovym prieskumom. Ma niekto vobec zaujem tieto pojmy prezit aj v praxi , alebo o nich len teoretizovat ?

    Niektori odbornici hovoria, ze ak sa chceme sustredit na nejaku cinost, musime si ocistit mysel od ostatneho balastu http://en.wikipedia.org/wiki/Peaceful_Warrior
    Ocistit mysel sa da aj tak, ze vyslovim myslienku, ktora "mi tlaci bok" na verejnosti a mam prilezitost zistit. ci dany problem trapi len mna, alebo je to vseobecny jav. Zistit ci moj problem, ktory ma trapi, je chybou, alebo vlastnostou systemu :)

    Zase ak sa objavi zaujimavy clovek, ktory je ochotny zadarmo zdielat svoje skusenosti a bude o to aj vacsi zaujem mozeme usporiadat aj tematicky zamerane stretnutie s hodinovym monologom na dopredu ohlasenu temu a naslednym dialogom. To ale tiez robi kde kto, a je to narocnejsie na organizovanie.

    Kazdy ma svoje hobby. Mojim hobbym je aj vyhladavat otvorene skupiny/komunity a studovat ich schopnost ucit sa. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dalsi komentar z
    http://www.facebook.com/Kulturni.Kreativci/posts/240763785969094?notif_t=feed_comment

    Popočúvala som ukážky a stále nemám jasno v tom, že k čomu tieto dialógy vedú. Čo sa tým rieši, keď si zopár ľudí nadšených a pozerajúcich jedným smerom, sadne, pohovoria si, povedia, čo si myslia... vie, niekto dať odpoveď ? / nezobrazujem sa tu, preto podpis v iniciálach E.L.Š /

    OdpovedaťOdstrániť